New
14 December 2017

L'activitat del mes de novembre acosta el llac de l'Albufera

El dissabte 25 de novembre l'Albufera va acollir l'activitat d'este mes destinada a conéixer més de prop el nostre gran aiguamoll.

Un paratge inigualable que ha evolucionat al llarg dels segles. Des de la seua forma original com a golf, passant pel gran llac de 30.000 ha, fins al punt en què hui el coneixem en què el llac està envoltat d'arrossars. Canvis molt rellevants que han afectat el seu aspecte, però també la flora i la fauna que han habitat i habiten este paratge natural.

25 Noviembre (36).jpg

L'activitat va començar a les 11 hores del matí als Vivers Municipals de València, des d'on les persones que van voler participar en l'activitat es van traslladar en dos autobusos cedits per l'EMT fins a l'embarcador des del qual es va iniciar el passeig pel llac.

Al llarg de la jornada els guies del Servici Devesa-Albufera es van posar al capdavant de cada una de les barques per a explicar la història de l'aiguamoll, formació, animals que hui l’habiten i plantes, així com resoldre els dubtes dels participants.

Un recorregut didàctic pel llac de l'Albufera de València en què vam poder gaudir del collverd, la garseta, l’agró blau, la corba marina grossa, la vista dels pobles que rodegen el parc natural, així com les plantes i els enclavaments més destacats.

25 Noviembre (42).jpg

El passeig va terminar a l'embarcador del Palmar, on els tècnics del Servici Devesa-Albufera van explicar al públic assistent el sentit i la importància del conjunt de cases agràries que formen la Trilladora del Tocaio.

Finalment, abans que els autobusos tornaren a portar els participants al punt de trobada inicial als Vivers Municipals, Sergi Campillo, regidor delegat de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, va voler agrair a totes les persones el seu interés per l'activitat i les va invitar a formar part de les eixides que el Servici Devesa-Albufera prepara mensualment.