Comunicats

Notícia
30 juny 2017

El Ple dóna suport al Pla Integral de Defensa contra Incendis presentat per l’equip de govern

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui, amb el suport de Ciutadans i l’abstenció dels Populars, donar suport al Pla Integral de Defensa contra els Incendis Forestals a la Devesa del Saler. Este pla contempla un seguit d’acccions que es duen a terme amb la coordinació de tots els sersvicis i agents implicats en la prevenció d’incendis forestals a este espai natural que, tal com ha assegurat hui el regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera, “és un dels boscos més protegits de l’Estat”.

El regidor Sergi Campillo, que ha començat la seua intervenció en el Ple agraint els treballs d’extinció que estan desenvolupant els efectius d’extinció a la Serra Calderona, ha recordat totes les mesures adoptades pel Govern de la Nau per a protegir la Devesa del Saler. D’esta manera ha aclarit a la regidora popular Maria Àngels Ramón-Llin que l’objectiu municipal és, com va ocórrer l’any passat per primera vegada en l'última dècada, que no hi haja cap incendi en este enclavament natural tan important per a València”.

Axí, davant la proposta defensa per Ramón-Llin perquè l’Ajuntament procedisca a la poda dels arbres ubicats al perímetre de seguretat de les urbanitzacions de la Devesa, Campillo ha explicat que l’Ajuntament du un pla de poda intensiu tant al voltant dels edificis enclavats dins del bosc com de la vegetació que naix a les vies d’eixida i d’evacuació, aparcaments, carrrils bici, etc. “Amb tot -ha destacat- podríem fer més si tinguérem més recursos, que haurien arribat d’haver-se aprovat els Pressupostos Generals, d’això s’haurien d’haver preocupat els polítics del Partit Popular”.

En la seua intervenció, Sergi Campillo ha explicat que, en el marc del Pla Integral de Defensa contra Incendis Forestals, ha mantingut nombroses reunions amb els veïns i veïnes de La Devesa i del poble del Saler.