Comunicats

Notícia
10 juliol 2017

El bosc de la Devesa compta des de hui amb el treball del segon voluntariat ambiental consecutiu per a tot un estiu

La implicació de la societat valenciana en la protecció del Parc Natural de l’Albufera és un dels objectius fonamentals del voluntariat ambiental que des de hui informarà a la ciutadania i a visitants del gran valor mediambiental del bosc de la Devesa i de les accions que tot el món pot tindre en compte per col·laborar a la seua preservació. L’èxit l’any passat de centenars d’accions de voluntariat ambiental avala esta nova experiència, la segona en la història per a tot un estiu a la nostra ciutat.

Durant la presentació del voluntariat ambiental d’enguany a la Casa Forestal del Saler, el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha agraït “el compromís de Creu Roja amb el patrimoni mediambiental de totes i tots els valencians i la dedicació de totes i tots els voluntaris per ajudar a protegir el bosc de la Devesa”. A més, ha destacat la importància del treball fet pel voluntariat ambiental l’any passat, “un treball que no sols es mesura per l’absència d’incendis durant tot l’estiu passat sinó també per la gran quantitat de persones informades perquè des de l’any passat coneguen millor, estimen més i col·laboren activament en la conservació del parc natural de la ciutat de València”.

El voluntariat ambiental treballarà durant l’estiu per previndre incendis. 30 persones iniciaran a partir de hui les tasques informatives sobre el perill d’incendis i la necessitat de protegir el paratge natural.

0708 Presentació voluntariat ambiental 1.jpg

En representació de Creu Roja a València, el seu vicepresident Pedro Redón ha destacat el valor afegit com a fórmula per a comprometre a la ciutadania amb el seu entorn natural més pròxim i ha animat a la participació per a les places disponibles durant tot l’estiu a través del web habilitat. “Volem preservar el medi ambient com a fórmula per millorar la vida de les persones”, ha afirmat.

Campillo ha defensat “el compromís ferm del Govern de la Nau en la recuperació i conservació del Parc Natural de l’Albufera” i ha recordat que este voluntariat ambiental de Creu Roja complementarà un gran dispositiu de prevenció d’incendis, que inclou xarrades formatives d’autoprotecció al veïnat de la Devesa, una programació de poda tant als voltants dels edificis, com a la carretera i al carril bici i un sistema de defensa amb 18 nous canons portàtils d’aigua.

A l’acte de benvinguda han estat convidades les associacions de veïns i veïnes del poble del Saler i de la Devesa; l’alcaldessa del Saler, Anna Batlle, i els servicis de Bombers i Protecció Civil.

Descarregar l'àudio de la notícia