Comunicats

Notícia
07 juliol 2017

L'Ajuntament impartix al veïnat de la Devesa xarrades formatives d'autoprotecció en cas d'incendis forestals

L’Ajuntament de València incidirà en la seguretat del veïnat de la Devesa amb tot un seguit de xarrades formatives d’autoprotecció que s’encetaran este divendres i dissabte i continuaran els mateixos dies dels dos darrers caps de setmana de juliol. Les jornades de prevenció d’incendis forestals organitzades pel consistori es complementen amb un taller infantil de prevenció d’incendis.

“El Govern de la Nau prioritza tant la preservació del bosc de la Devesa i la gran biodiversitat que acull com la seguretat de totes les persones que viuen en eixe entorn. Per això, el dispositiu contra el foc presentat la setmana passada es complementa amb moltes intervencions municipals, com ara les de poda a prop dels edificis, al carril bici o a la carretera o estes xarrades formatives perquè el veïnat conega quines són les actuacions que els poden protegir millor en cas d’incendi”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

Des del mes de maig passat s’han produït diverses cites amb el veïnat de la Devesa per explicar-los en què consistirien alguns dels elements fonamentals del dispositiu de prevenció d’incendis, com ara el sistema amb canons d’aigua, i les xarrades que començaran demà. Estes xarrades formatives s’emmarquen dins del Pla Integral de Defensa Contra Incendis Forestals de la Devesa.

Este divendres, dia 7, entre les 18:30 i les 20 hores hi haurà la xarrada formativa d’autoprotecció per a la població del Saler, mentre que dissabte, dia 8, la tindran persones residents a la Urbanització Gavines, Siena, Collverd i Torres Blanques; el divendres 21 serà el torn per a part del veïnat de les Torres Proval i Eurobuilding i l’endemà, per al de la Casbah i el Nucli 6; el divendres 28 hi haurà xarrades formatives per a la resta de les persones residents de Proval i les torres A-B, mentre que dissabte 29 conclourà este cicle formatiu d’autoprotecció amb la cita amb el veïnat del Nucli 5. En la primera de les xarrades a la zona de la Devesa, la de dissabte 8 de juliol a les 12 hores, hi ha prevista la presència del regidor Sergi Campillo.

Per a la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, "quan es viu en un entorn urbà forestal cal ser molt conscient que les activitats de la nostra vida ordinària no han de ser font de danys del medi en cap cas. Així mateix, el risc propi de viure en un medi que té els riscos inherents a la seua pròpia naturalesa fa que s'haja de tenir en compte eixe doble vessant de no danyar i no ser danyat pel medi amb què es conviu i eixe és l'objectiu d’estes xarrades d'autoprotecció, donar els consells per a conviure en este entorn de la manera més segura possible. Coneixent a més l'impuls que des del govern local s'està donant per a millorar la seguretat d’este entorn natural amb mesures específiques i integrals que cobrixen tant la intervenció sobre la massa forestal, la instal·lació de mitjans específics de defensa forestal o la pròpia formació a la gent que viu en l'entorn".

Estes jornades formatives a càrrec de personal tècnic especialitzat en incendis forestals tenen un pressupost total d’11.616 euros, que sufraga l’Ajuntament de València “En les xarrades s’incidirà, a més, en la necessitat que les comunitats de veïns i veïnes del bosc de la Devesa tinguen els seus propis plans d’autoprotecció, tal i com marca la normativa forestal”, ha conclós Campillo.

Descarregar l'àudio de la notícia

Descarregar programa