Notícia
23 setembre 2017

El veïnat de la Devesa es forma en prevenció d'incendis forestals i en autoprotecció

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Govern Interior i Devesa-Albufera, que dirigix Sergi Campillo, i en col·laboració amb la Regidoria de Protecció Ciutadana, ha format un total de 312 persones veïnes de la Devesa i del poble del Saler en prevenció d’incendis forestals i en autoprotecció.

En el curs, el veïnat ha aprés com evitar ser l’origen d’un incendi per imprudència o negligència, i com actuar en cas de produir-se. També s’ha aprofitat per a explicar les mesures que proposa el Pla integral de defensa contra incendis forestals de la Devesa-Albufera, que s’ha elaborat entre Protecció Ciutadana i Devesa-Albufera durant l’últim any i que establix les bases de gestió forestal preventiva per als pròxims 10 anys.

“Els 312 veïns i veïnes –278 adults i 34 menors– han entés l’aposta per una gestió forestal activa però entenent que, en un entorn com la Devesa, el veïnat ha de ser part activa en la solució i no només mers espectadors del que fa l’Administració. De fet, durant les xarrades s’ha incidit molt en la necessitat que les comunitats de veïns elaboren els seus propis plans d’autoprotecció, tal com marca la normativa”, ha explicat el regidor Campillo.

Flamencos (3).jpg

El nivell de participació ha sigut molt satisfactori, i per això Campillo ha anunciat que “se seguirà aprofundint en la sensibilització i conscienciació ciutadana, i a més es continuarà treballant amb la comunitat educativa perquè els més menuts i menudes se sumen al treball col·lectiu de conservació i protecció del Parc Natural i sàpien com actuar en cas de produir-se un incendi forestal”.

Els cursos han estat impartits per professionals

L’equip professional que ha impartit els cursos al veïnat posseïx una àmplia experiència en la redacció de defensa i prevenció davant d’incendis forestals, així com en la redacció d’altres projectes de l’àmbit forestal i mediambiental.

Cada jornada ha constat d’una xarrada per als majors i un taller sobre incendis, prevenció i com actuar en cas d’emergència per a xiquets i xiquetes.

Descarregar l'àudio de la notícia