New
15 December 2017

L'Ajuntament proposarà a Generalitat, Delegació del Govern i Ajuntaments crear una comissió de seguiment de la caça a l'Albufera

L’Ajuntament proposarà a la Generalitat establir un òrgan de seguiment de la caça a tot l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera, en coordinació amb la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana així com amb la resta d’Ajuntaments de l’àmbit del Parc Natural que vulguen participar-hi. Així ho ha explicat el regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha dit que l’objectiu és comptar amb un òrgan públic que s’encarregue de planificar coordinadament les accions de control de la caça al Parc Natural.

“Des de la regidoria també proposarem que este òrgan realitze una campanya de conscienciació al col·lectiu de caçadors de l’àmbit del Parc Natural, per tal d’evitar l’abatiment d’aus protegides com tristament ha passat recentment amb un exemplar de gall de canyar així com la utilització de perdigons de plom”, ha dit Campillo.

1214 Albufera caça 2.jpg

Es tracta d’una moció alternativa presentada pel regidor de Devesa-Albufera a una moció de la regidora del Partit Popular Maria Àngels Ramon-Llin que determinava la col·laboració entre administracions a la de l’Ajuntament de València i la Generalitat. “Pensem que quedar-se sols en la coordinació amb la Generalitat és escàs, des de la regidoria considerem que també ha d'estar la Delegació del Govern, ja que el Seprona té un paper molt important en este assumpte. A més, no ens podem oblidar de la resta d'ajuntaments interessats i que tenen grans extensions de vedats de caça, molts majors que València on pràcticament tot el terme és lliure de caça”, ha manifestat Campillo.

Col·laboració entre Ajuntament i Seprona

De fet, fa escasses setmanes guardes de Devesa-Albufera junt a agents de la Guàrdia Civil del Seprona decomissaren 33 patos, dos escopetes i altres estris de dos embarcacions que practicaven caça il·legal en el Parc Natural de l’Albufera, en el terme de València. Per a l’Ajuntament de València la col·laboració amb el Seprona està funcionant molt bé, ha assegurat el regidor en la Comissió de Medi Ambient. “S’han denunciat diverses persones per caça il·legal en una zona protegida on la caça no està permesa. L'acció de col·laboració entre administracions ha evitat el furtivisme i la caça en zones no autoritzades. Cal dir que si es respecten les normes i es té tota la documentació en regla, com moltes persones compleixen, no hi ha cap problema, simplement cal respectar el nostre Parc Natural i respectar les zones i les espècies d’aus autoritzades”, ha dit Campillo.

Reprendre la declaració de reserva de la biosfera

A la Comissió de Medi Ambient també s’ha aprovat instar a la Conselleria de Medi Ambient a reprendre la declaració de l’Albufera com a reserva de la biosfera per la UNESCO, “perquè és molt important per a l’Albufera i, en principi, tots els ajuntaments i la Generalitat hi estan d’acord”, ha conclós Campillo.

Descarregar l'àudio