New
29 December 2017

L'Ajuntament licita la reconstrucció de les motes del carreró del Saler

Els treballs s’estenen des del poble del Saler fins el llac de l'Albufera i afecten principalment al tancat de Pujol, també conegut com el tancat de Pomero. El pressupost base de licitació és de 219.145 euros.

Segons ha explicat el regidor de Govern Interior i Devesa Albufera, Sergi Campillo, el pas de les barques que van des del poble del Saler fins al llac generen un moviment d’aigües que requereix una sèrie de manteniment per conservar en bon estat les motes, uns dics construïts originàriament amb materials extrets del mateix fons de l'Albufera i que constitueixen una infraestructura bàsica per poder cultivar els arrossars més profunds establerts dins els antics límits del llac, els coneguts tancats.

1228 Motas (1).jpg

Així, Campillo ha destacat que “des de l’Ajuntament tenim un contacte i una comunicació contínua amb els llauradors i arrossers de l’Albufera, que han vist com per primera volta des de fa molts anys el govern municipal atén les seues peticions de drenatge i neteja de les motes”.

“La superfície de cultiu dels tancats es troba per sota del nivell de les aigües del llac i són precisament les esmentades motes –per estar estancades - les que permeten, amb l'ajuda dels sistemes de bombatge, mantenir i regular el nivell adequat per al cultiu a l'interior de les terres. El manteniment de les motes en bon estat, per garantir el major grau d'estanqueïtat possible, resulta, per tant, imprescindible des del punt de vista agronòmic”, ha dit Campillo.

1228 Restauració Motes del Tancat de Pujol 2 (2).jpg

L’actuació contempla, d’una banda, l’abocament de terra nova i el drenatge dels canals per dotar-los de més fondària. I, de l’altra, es contempla també el plantament d’espècies per afavorir el manteniment biològic de les motes.

1228 Restauració Motes del Tancat de Pujol (2).jpg