Naturals

Platja, dunes, bosc, arrossar, estany..., ecosistemes mediterranis que concentren una sorprenent biodiversitat. Ambients molt especials per a gaudir-ne descobrint-los, i per a aprendre a interpretar-los. Aus que viatgen milers de quilòmetres per a criar en estes terres, peixos que només ací poden trobar-se, insectes adaptats a viure en condicions extremes; arbres centenaris amb lianes, arbusts que ho cobrixen tot... L’Albufera és diversitat! Sabies que a l'Albufera viuen mamífers carnívors, a mitjan camí entre els gossos i els gats, descendents de les mascotes dels antics pobladors àrabs?

Flamencs

Oci/Paisatgístics

Entrar al Parc Natural de l'Albufera és passar de la ciutat, amb el seu soroll i densitat, a camps oberts i extenses platges, a excursions pel bosc, rutes amb bicicleta o passejos amb barca, a observar aus o escoltar la mar, a menjar un entrepà a l’ombra d’un pi o all i pebre..., tu què proposes respecte de tot això?

 Passejos amb barca

Culturals/Etnològics

Acostar-se als pobles de l’Albufera és acostar-se a la nostra història: horts ben cuidats, barraques, arts de pesca tradicional, festes populars, embarcacions amb vela llatina. Restes d’un passat en què les condicions de vida a l'Albufera eren les pròpies d’un lloc indòmit, salvatge i d’una duresa extrema. Són xicotets pobles on tots es coneixen i que s’esforcen a conservar el caràcter agrícola-pesquer que els identifica.

Barraca