Notícia
02 desembre 2016

L'Ajuntament exigeix al Govern una partida en els pressupostos generals de 2017 per a la regeneració de les platges de l'Albufera

L’Ajuntament de València, a través de les regidories de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera i de Medi Ambient ha mantingut una reunió amb la Demarcació de Costes per tractar la situació de les platges del sud de València i de l’Albufera. Tant Sergi Campillo, regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, com Pilar Soliaro, regidora de Medi Ambient, han traslladat a Vicente Ibarra, cap de la Demarcació de Costes, la necessitat que el govern central incorpore una partida pressupostària específica dedicada a la regeneració de les platges de l’Albufera de València.costas-mapa.jpg

Així mateix, l’Ajuntament ha traslladat una carta a la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, “perquè sabem que la decisió última depèn d’ella” en la que s’emplaça al ministeri a “prendre les mesures oportunes i urgents per a pal·liar els efectes de manera definitiva o, almenys, amb un impacte regeneratiu per als pròxims anys”, ha dit Soriano.

Es tracta d’una qüestió “molt important perquè no podem fiar l’estat de les nostres platges a l’absència de temporals que climatològicament són normals en estes èpoques de l’any. Per exemple, en la zona la Casbah el mar ja ha arribat pràcticament a la zona de les cases i podem tindre greus problemes de seguretat per a les persones que viuen en les cases en la primera línia de la platja si ve un altre temporal de llevant, a més de l’afecció al parc natural”, ha dit Campillo.

costas.jpg

PROTECCIONS DELS CORDONS DUNARS

Campillo ha informat a la Demarcació de Costes de la intervenció municipal que ha reforçat la protecció del cordó dunar de l’Albufera, en la part del Saler, amb la instal·lació recent d’estaques de fusta i cordons als seus voltants i ha demanat que es sufrague per part de l’administració central el mateix projecte en les platges de més al sud, com per exemple la platja de la Garrofera, “perquè hem vist que també hi ha un ús molt intens d’esta zona per part de la ciutadania i hi ha una erosió en les dunes”.

Campillo ha explicat que en “els últims anys hem observat com molta gent, potser per desconeixement, ha pujat i ha travessat les dunes amb l’efecte negatiu que això comporta per a les comunitats botàniques i la fauna característiques d’estos espais”.

costas2.jpg

Per últim, el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera també ha traslladat l’interés de l’Ajuntament en continuar el pla de regeneració de la Devesa “ja que encara queda una part de la costa per regenerar i estem molt interessats a reactivar-lo i acabar la part que no s’ha fet encara des de fa dècades. Volem que la Devesa estiga en un estat adequat i regenerat, tal i com mereixem els valencians i valencianes”.

Descarrega l'àudio

Descarrega la carta de la Ministra d'Agricultura