Notícia
03 desembre 2016

L'Ajuntament reforça la protecció del cordó dunar de l'Albufera

L’Ajuntament de València ha reforçat la protecció del cordó dunar de l’Albufera amb la instal·lació d’estaques de fusta i cordons als seus voltants. “Els últims anys hem observat com molta gent, potser per desconeixement, ha pujat i ha travessat les dunes amb l’efecte negatiu que això comporta per a les comunitats botàniques i la fauna característiques d’estos espais”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, per a qui esta actuació ajudarà a conscienciar la gent de la necessitat de preservar el cordó dunar.

“El cordó dunar té una gran importància. Molta gent no sap que a finals dels 60 i inicis dels 70 va quedar totalment destruit i que les administracions públiques han hagut de destinar molts diners per recuperar-lo i ara tenim l’obligació de protegir- lo”, ha remarcat Campillo. Per incidir en eixa conservació necessària, el Govern de la Nau té previst incorporar pròximament cartells informatius sobre la importància d’eixes formacions naturals i sobre les actuacions que des de l’Ajuntament de València s’han fet per recuperar-les, protegir-les i donar-les a conéixer.

1204 Cordó dunar 2.jpg

Campillo ha destacat “la biodiversitat que fa del parc natural de l’Albufera un patrimoni importantíssim de la ciutat de València” i ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per respectar les dunes, utilitzar les passarel·les de fusta i parar atenció als senyals informatius.

Les dunes col·laboren en l’equilibri sedimentari de les platges, amb la qual cosa la seua presència garantix la seua estabilitat i la seua conservació. Per protegir-les s’ha instal·lat una tanca baixa de fusta al costat del passeig i estaques amb cordes al costat de la mar i dels accessos des del passeig cap a la platja. En total, s’han deixat 15 accessos a la platja tenint en compte el mobiliari urbà, les dutxes i els rentapeus existents. En total s’han col·locat 1.233 estaques de fusta, 3.700 metres de corda i 1.400 metres de tanca de fusta.

1204 Cordó dunar 1.jpg