Comunicats

Notícia
07 gener 2017

L’Ajuntament denuncia la falta de resposta del Govern Central tot i la necessitat urgent de reparar el passeig marítim de la Casbah

El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha denunciat la falta de qualsevol tipus de resposta per part del govern central davant la greu situació que patixen les platges del sud de València i, conseqüentment, els veïns i veïnes de la urbanització La Casbah. Va ser el 29 de novembre passat quan el regidor, juntament amb la regidora de Platges, Pilar Soriano, va reiterar públicament la denúnicia sobre la necessitat de regenerar les platges del sud, una qüestió que també va ser exposada en una carta enviada a la ministra competent l’1 de desembre passat.

“El temor a les conseqüències d’un nou temporal és evident, donat la fortíssima erosió ja patida en desembre i el risc que corre el veïnat que viu en primera línia. El govern central no pot continuar mirant cap a un altre costat quan els valencians i les valencianes necessitem que aporte respostes, capacitat de gestió, eficiència i altura de mires”, ha explicat Campillo.

casbah-devesa.jpg

“La manca de respostes del govern central què demostra, absència de capacitat per proposar alternatives al risc que ara patim o indiferència per les necessitats de les persones que habitem esta ciutat? Ja n’hi ha prou de silencis i inacció. No podem fiar l’estat de les nostres platges ni la seguretat de la nostra ciutadania a l’absència de temporals que, d’una altra banda, són totalment normals des del vessant climatològic en esta època de l’any”, ha afirmat el regidor.

Campillo ha recordat que en diverses ocasions el govern central havia excusat la seua inacció amb el fet d’haver exercit en funcions durant prou de temps, però ha evidenciat alhora que aquella situació ja fa mesos que es va corregir, amb la qual cosa l’administració estatal disposa de la capacitat d’exercir totes les seues competències amb plenes facultats. “Ja fa més de cinc setmanes que vàrem enviar una carta al Ministeri explicant la situació tan compromesa que viuen sobretot els veïns i veïnes de La Casbah, on l’aigua pot entrar a les cases si es produïx un nou temporal sense que el govern central haja reparat els desperfectes més perillosos”, ha advertit el regidor, qui ha afegit que el 7 de desembre passat es va reunir amb el director de la Demarcació de Costes, Esteban Ibarra, qui es va comprometre a traslladar tota la informació al Ministeri, i que el darrer dia 20 va mantindre una conversa telefònica amb el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama, perquè instara el govern central a executar solucions urgents per al problema del passeig marítim de la zona de La Casbah.

casbah-devesa2.jpg

“Des de l’Ajuntament hem estat en tot moment al costat de les persones que més estan patint esta situació. El dia 20 de desembre comprovàrem in situ juntament amb elles els efectes del temporal i la magnitud dels desperfectes i vàrem col·locar diverses tanques per impedir l’accés al passeig marítim de La Casbah, en una acció coordinada entre els servicis municipals Devesa-Albufera, Bombers i Manteniment d’Infraestructures”, ha explicat Campillo, qui a més ha recordat que el consistori també ha oferit l’arena que ha dragat de les goles del Pujol i del Perellonet per transvasar-la a la zona de la urbanització.

“La falta de respostes per part del govern del Partit Popular no evitarà que des del Govern de la Nau continuem reclamant allò que necessita la nostra ciutat i la seua gent”, ha afegit per finalitzar Campillo.