Comunicats

Notícia
22 juny 2017

Els Ajuntaments de València i Massamagrell es comprometen a posar en valor la marjal de Rafalell i Vistabella

Els Ajuntaments de València i Massamagrell exploraran vies de col·laboració per posar en marxa un projecte que pose en valor la marjal de Rafalell i Vistabella, un paratge que unix els dos termes municipals i que suposa “un xicotet miracle mediambiental”, en paraules del regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo.

Precisament Campillo ha visitat la marjal juntament amb l’alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, i tots dos han mostrat la seua predisposició per col·laborar en la posada en valor del paratge, que abasta una superfície total de vora 103 hectàrees.

0621 marjal de rafalell i vistabella 3.jpg

Este aiguamoll es troba inclòs al catàleg valencià de zones humides i es sòl no urbanitzable d’especial protecció, una qüestió que molts veïns i veïnes han defensat al llarg dels anys per protegir la marjal. Per la seua ubicació és un paratge molt important per a la biodiversitat, donada la seua utilitat estratègica per conservar i connectar poblacions de peixos endèmics i tortugues autòctones.

0621 marjal de rafalell i vistabella 1.jpg

La marjal de Rafalell i Vistabell es nodrix d’aigües subterrànies i aigua de regs. Està dominada per canyissos i joncs, que servixen de refugi a diverses espècies d’aus, i a més, té un sistema dunar molt interessant i pràcticament verge que la connecta amb la mar. “L’Ajuntament de València té una responsabilitat en conservar i cuidar la marjal de Rafalell i Vistabella, que compartim amb Massamagrell. Per això, entre els dos ajuntaments estem explorant vies de col·laboració per poder posar encara més en valor esta marjal que va sobreviure miraculosament a totes les èpoques d’urbanització salvatge. Per això, ara més que mai hem de conservar este xicotet miracle mediambiental”, ha declarat per finalitzar Campillo.