Comunicats

Notícia
26 juny 2017

L'Ajuntament explica al veïnat de la Devesa la programació de poda prevista per a este estiu

Els veïns i les veïnes de la Devesa ja coneixen de primera mà la programació de poda municipal per als mesos d’estiu en esta zona de la ciutat de València. Durant una reunió celebrada este matí el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, els ha informat de les previsions de l’Ajuntament de València respecte a la poda dels arbres que envolten les zones habitades a la Devesa.

“Un any més responem a les peticions i les necessitats veïnals amb una programació que és important que coneguen totes les persones que tenen el privilegi de poder viure en un entorn com el del bosc de la Devesa”, ha afirmat Campillo, qui ha recordat que el Govern de la Nau escolta i informa al veïnat de la Devesa de totes les actuacions que s’hi fan al llarg de l’any.

El regidor els ha traslladat quin és el calendari previst per podar els arbres pròxims a diversos edificis de l’avinguda de la Gola del Pujol. Així les coses, durant estos dies i fins que acabe el mes de juny ja s’està procedint a la poda dels exemplars pròxims als números 17, 29 i 33 d’esta avinguda, mentre que en cadascuna de les quinzenes del mes de juliol es procedirà a la poda dels arbres que hi ha junt a uns altres quatre edificis d’eixa via. De l’1 al 15 d’agost es procedirà a la poda a prop d’uns altres dos edificis i la programació conclourà en la segona quinzena d’agost amb la poda dels arbres pròxims a uns altres cinc edificis residencials.

El regidor s'ha mostrat obert a modificar la programació si el veïnat fa una proposta que consideren més adient i el personal tècnic municipal done el seu vistiplau, ja que el pla de poda està adaptat a una zona protegida com és el bosc de la Devesa. "Hem de compaginar la seguretat del veïnat amb el respecte a la protecció d'un bosc d'alt valor ambiental", ha afegit Campillo.

Poda_Cuerpo.jpg

Este pla de poda de la vegetació pròxima a les vivendes és un dels punts del Pla Integral de Defensa front a incendis forestals que ha sigut elaborat entre Campillo i la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato. Un altre element del Pla és la formació front a incendis forestals que realitzarà l'Ajuntament al veïnat del Saler i de la Devesa. Com ha declarat Menguzzato, "és molt important la formació dels veïns i les veïnes perquè viuen a una zona forestal. Volem també remarcar que totes les finques han de comptar amb el seu propi pla d'autoprotecció".

“El Govern de la Nau escolta a la seua ciutadania i no sols som un govern que escolta sinó que també som un govern que informa als veïns i les veïnes de la ciutat perquè coneguen de primera mà tota la informació necessària sobre les actuacions municipals previstes”, han afirmat per finalitzar Campillo i Menguzzato.

Descarregar l'àudio de la notícia