Notícia
07 juny 2017

L'Ajuntament i el Consell coincidixen en la necessitat de col·laborar per pacificar el trànsit a la CV-500 al seu pas pel poble del Saler

L’Ajuntament de València i el Consell han mantingut este matí una reunió per abordar la necessitat de pacificar el trànsit a la carretera CV-500 al seu pas pel Saler. Per part del consistori han estat presents els regidors de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, i Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la regidora de Pobles de València, Consol Castillo; per part del Consell han participat en la reunió el director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, i el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin.

Campillo, Grezzi i Castillo han valorat “molt positivament” la reunió. “Hem vist una voluntat inequívoca per part de la Conselleria d’intervenir en l’únic tram de la CV-500 al pas per València que encara hi ha pendent de pacificar, al tram del Saler”, han observat i han reiterat “la plena coordinació i voluntat de cooperació” de l’Ajuntament de València amb la Conselleria, alhora que han recordat que “des del primer dia s’ha vist eixa col·laboració”.

Els representants municipals han explicat que “és imprescindible pacificar el tram de la CV-500 al pas pel Saler” i han valorat molt positivament les actuacions ja fetes per pacificar eixa carretera. “Volem maximitzar la seguretat viària, el respecte al Parc Natural i fer-ho en plena col·laboració entre les institucions”, han afirmat.

Durant la trobada, Campillo, Grezzi i Castillo han traslladat la visió que el veïnat del Saler els va expressar en una reunió divendres passat. “Tant la Conselleria com l’Ajuntament hem valorat la possibilitat de reduir la velocitat, una qüestió sobre la qual la Conselleria treballarà d’immediat”, han explicat.

Per últim, han afirmat que “hi ha hagut plena coincidència en la necessitat d’una connexió entre El Saler i el seu port, un port històric de l’Albufera. Cal una connexió fàcil i agradable”, han assegurat. A més, han abordat la necessitat d’afegir senyalística que faça referència al Parc Natural. “Actualment n’hi ha molt poca. El Parc Natural de l’Albufera és importantíssim i suposa una font de recursos i de desenvolupament econòmic importantíssima, com poques hi ha per a la ciutat de València i els seus pobles. La gent que vaja per la CV-500 ha de saber que està travessant un Parc Natural”, han explicat.