Comunicats

Notícia
15 juny 2017

L'Ajuntament presenta els 18 canons mòbils que humidificaran les zones de la Devesa del Saler amb major risc d'incendis

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat hui el nou material per a protegir el Parc Natural de l'Albufera del risc d'incendis, en un acte en què ha estat acompanyada pel regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo. Es tracta de 18 canons mòbils, adquirits per la regidoria de Bombers, amb capacitat per a humidificar les zones amb major risc i complementar així l'actuació dels bombers i la resta de mesures de protecció del Parc Natural. En este acte s'ha anunciat que, per primera vegada en la història, el proper estiu s’impartiran xarrades i cursos d'informació als veïns d'este entorn privilegiat sobre com prevenir els incendis i com actuar en cas que es produïsquen.

“Dins del Pla Integral de Defensa de la Devesa-Albufera hui presentem els 18 canons mòbils que hem adquirit des de la regidoria de Bombers. La comesa d'estos canons és humidificar les zones de la Devesa els dies de risc i poder complementar l'actuació dels bombers en el cas que es produïsca un incendi”, ha comentat Anaïs Menguzzato. Es tracta d'un material portàtil la finalitat del qual és la de crear franges de defensa humides al voltant d'un objectiu a protegir, permetent una disminució en la velocitat de propagació de l'incendi així com la seua intensitat, per a facilitar unes labors d'extinció més eficients.

Estos canons, tal com ha explicat Menguzzato, també permeten la realització d'aportacions d'aigua preventius en aquells dies on l'índex de risc d'inici d'incendi forestal siga major. La regidora ha afegit que esta adquisició està emmarcada dins d'un pla d'acció denominat Pla Integral de Defensa Forestal per a la Devesa del Saler “que té com a objectiu implementar una sèrie d'accions específiques durant els pròxims anys per a millorar la protecció de la mateixa i que va a suposar una inversió durant els dos pròxims anys de més d'un milió i mig d'euros, no solament per a la protecció d'este entorn natural, sinó també per a salvaguardar les vides de les persones que resideixen en ell”.

Menguzzato ha anunciat que es convocarà una Junta de Protecció Civil per a abordar el risc d'incendis i coordinar els diferents efectius. “Fins ara se’n feien dos, una amb motiu de les Falles i una altra pel risc d'inundacions, i anem a afegir una tercera, on presentarem un protocol que ha la delegació de Bombers, per a abordar els incendis forestals i coordinar tots els serveis de l'Ajuntament de cara a una actuació conjunta en el cas que es produïsca algun”.

PLA DE FORMACIÓ PER AL VEÏNAT

El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha anunciat que este estiu, per primera vegada en la història, “anem a impartir als veïns una formació específica pagada per l'Ajuntament, de manera coordinada entre les regidories de Devesa-Albufera i Bombers”. Campillo ha afegit que “són prou xarrades en cadascun dels nuclis i en el poble del Saler, on se'ls donarà informació detallada de com actuar en cas d'incendi i, sobretot, de com prevenir-los”.

El regidor Campillo ha dit que en esta formació “es tornarà a incidir que és necessari, obligatori, recomanable i apressant, que cadascun dels edificis de la Devesa tinga el seu propi pla d'autoprotecció, perquè açò és una responsabilitat compartida, i qui viu dins d'un bosc ha de ser conscient dels riscos que comporta residir en un entorn natural privilegiat, amb el mar d'una banda, l'Albufera, el bosc de la Devesa. Açò comporta una sèrie de limitacions i d'accions per a la teua pròpia seguretat.”

Els cursos de formació s’impartiran en els mesos de juliol i agost “perquè és quan més gent hi ha. A l'hivern cada vegada viu més gent en estos edificis, però veritablement és a l'estiu quan estan totalment plens”. Campillo ha remarcat que “per primera vegada en la història l'Ajuntament de València donarà formació específica als veïns, impartida per tècnics especialistes en este tipus d'àmbits naturals”.

Descarregar l'àudio de la notícia - Sergi Campillo

Descarregar l'àudio de la notícia - Anaïs Menguzzato

Dossier Gràfic de Premsa

Fitxa tècnica