Comunicats

Notícia
05 juliol 2017

L'Ajuntament inicia la construcció d'una passarel·la de fusta per facilitar l'accessibilitat al veïnat de la Devesa

El Servici Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València ha iniciat la construcció d’una passarel·la de fusta de 900 metres de llarg per connectar l’accés a la urbanització de la Kasbah i del nucli 6 de la Devesa del Saler amb la zona urbanitzada que focalitza els servicis comuns, com ara les parades dels autobusos públics i escolars, el supermercat o la farmàcia.

El projecte es deriva de la consulta ciutadana d’inversions en barris d’enguany, una oportunitat que “permet conjugar les necessitats de la ciutadania amb el respecte cap a un entorn d’un gran valor ambiental”, segons ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

“Des de l’inici del mandat el Govern de la Nau ha treballat de valent per millorar el benestar dels veïns i les veïnes de la Devesa en paral·lel a la protecció del nostre patrimoni mediambiental i continuem fent-ho, amb infraestructures com esta i unes altres molt paregudes que ja hem fet, que faciliten el dia a dia per a les persones que viuen en este entorn i ho fan amb materials plenament compatibles amb la protecció d’un espai tan important per a la nostra ciutat”, ha defensat Campillo.

Esta passarel·la se suma a la ja instal·lada a finals de 2015, que uneix la parada del bus 25 de la Gola del Pujol fins a l’edifici del Sea House (carrer de la gola del Pujol, 6), una altre reivindicació històrica del veïnat. Les passarel·les permeten transitar còmodament a les persones amb mobilitat reduïda a banda de ser una zona segura a l’estar segregades del trànsit rodat. A més a més, com en el cas de la primera passarel·la instal·lada, està feta de material perfectament compatible amb el bosc de la Devesa i el seu entorn.

La passarel·la de fusta, en procés d’instal·lació, s’està construint al costat de la via existent. S’estima que les obres conclouran en un parell de mesos i el pressupost total arriba als 57.452 euros.

Descarregar l'àudio de la notícia