Notícia
02 agost 2017

El voluntariat ambiental de la Devesa tramita més de 200 avisos durant el mes de juliol

El voluntariat ambiental de Creu Roja que està treballant per segon any consecutiu en la Devesa del Parc Natural de l'Albufera per a informar i col·laborar en la prevenció d'incendis, ha tramitat durant el passat mes de juliol un total de 231 avisos. El 60 % de les alertes les ha resoltes el propi voluntariat, que vetlarà per la protecció del paratge fins al pròxim 17 de setembre, com a fruit del projecte mediambiental entre l'Ajuntament de València i Creu Roja per a la protecció de l'entorn, de gran valor biològic, científic, paisatgístic i pedagògic.

Del total d'avisos, 11 han sigut de caràcter urgent i han necessitat intervenció immediata, coordinada sempre amb el Servici Devesa-Albufera de l'Ajuntament i els guardes forestals. S'ha tractat de problemes sanitaris propis o de persones en l'entorn, tancaments i cadenes o hamaques penjades. Pel que fa a la majoria d'incidències se centren en la presència de caravanes, animals domèstics i defectes en cartells, senyals i passarel·les d'accés.

El Parc Natural de l'Albufera de València presenta una gran afluència de visitants durant tot l'any, però especialment en els mesos d'estiu. Este fet influïx en el nombre d'avisos registrats pel voluntariat ambiental al juliol, ja que la majoria es concentra en la zona de l’antic poliesportiu del Saler fins la urbanització de la Casbah, a causa de la gran presència de visitants en eixes zones. La labor del voluntariat també consistix en la recollida d'enquestes a les persones usuàries de l'entorn, arreplegant així suggeriments per als lavabos públics, els servicis de neteja o la regulació del trànsit.

0802 voluntariat ambiental 1 (1)_0.jpg

“La tasca del voluntariat ambiental és magnífica i molt útil per al gran objectiu de preservar en condicions òptimes el bosc de la Devesa. Vull agrair-los el seu esforç per protegir un entorn tan important per a tots els valencians i les valencianes”, ha afirmat el regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha mostrat la seua satisfacció per l'absència de problemes greus en el que portem d'estiu i ha destacat la importància de la col·laboració tant dels veïns i les veïnes de la ciutat com de les persones que ens visiten per a aconseguir l'objectiu comú de conservar un espai de tan gran valor ecològic.

Este projecte amb Creu Roja es va iniciar al juliol per segon any consecutiu per contribuir en el manteniment i defensa d'un dels Parcs Naturals periurbans més importants d'Europa. L'objectiu és implicar la societat valenciana en la preservació del medi ambient, potenciar el voluntariat socioambiental i aprofundir en el coneixement de la biodiversitat del parc, col·laborant amb els treballs de recerca.

Durant el mes de juliol han participat un total de 147 voluntaris i voluntàries de Creu Roja, fonamentalment de la ciutat de València, però també procedents de diverses assemblees locals de la província. La seua missió és detectar negligències o incidències en la zona, dissuadir a les persones visitants de comportaments o accions adverses per a la flora o fauna, controlar els accessos a zones restringides i revisar tanques i accessos.

Les eixides del voluntariat tenen lloc cada dissabte i diumenge en torns de matí i vesprada. Creu Roja ha engegat un protocol d'incorporació de voluntaris i voluntàries pel qual participen en un torn o varis, segons disponibilitat. Es tracta d'una forma àgil d'oferir participació a la ciutadania valenciana i implicar-la en esta labor mediambiental. Per a açò, fins dimarts que ve, 8 d'agost, s’hi podran inscriure mitjançant el correu maopval@cruzroja.es o el telèfon 677 440 094.