Notícia
05 octubre 2017

València destina 47.500 euros per a la conservació del Tancat de la Pipa de l'Albufera

La Regidoria de Govern Interior i Devesa-Albufera ha aprovat una partida de 47.500 euros per a la conservació natural del Tancat de la Pipa, en el Parc Natural de l’Albufera, a les associacions sense ànim de lucre Acció Ecologista Agró i Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife). Així ho ha explicat este matí el regidor Sergi Campillo.

Es tracta d’una subvenció municipal que té com a objectius, a més de la conservació, la potenciació del seu patrimoni natural així com donar a conéixer-lo al públic, especialment als veïns i veïnes de la ciutat de València i dels pobles del municipi. També es pretén constituir un motor de desenvolupament sostenible i banc d'idees per a la població local. D’altra banda, les dos associacions desenvoluparan accions i esdeveniments d'interés comú i que posen en valor el patrimoni natural municipal.

El regidor Campillo ha destacat la importància de “tindre cura i conservar el Tancat de la Pipa, una xicoteta reserva de 40 hectàrees situada a la riba nord de la llacuna de l'Albufera, en la seua major part dins del terme municipal de València ciutat, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ha atorgat la concesió a les entitats ambientalistes Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Donem suport d’esta manera a les dos entitats, que custodien i gestionen este espai. Volem acostar l’Albufera a la ciutat de València i potenciar tot el sistema d’educació ambiental que impulsen al voltant del Tancat de la Pipa”.

1005 Flamencos en la Pipa.JPG

Es tracta d'un enclavament en el qual des de 2009 s'ha desenvolupat un projecte pilot de recuperació de la qualitat de l'aigua i la biodiversitat. Això ha permès establiment poblacions d'interès a nivell regional d'algunes aus aquàtiques, com el sivert, la fotja, el vitol, l’ascle, la xitxarra bigotuda o boscarler comú mitjançant la presència d'ambients amb inundació permanent i la recuperació de vegetació submergida.

La subvenció, de 47.500 euros, es reparteix entre Acció Ecologista Agró amb una quantitat de 29.687 euros i SEO/BirdLife amb 17.813 euros per “raons d'interés públic, social, econòmic i humanitari”.

Descarregar l'àudio de la notícia