Comunicats

Notícia
27 juliol 2017

Distingix els arbres de l'Albufera: pi blanc, xop, freixe i àlber

El Parc Natural de l'Albufera compta de cap a cap dels seus més de 21.000 hectàrees amb més de 800 espècies de flora.

Una gran varietat de vegetació entre la qual destaquen noms propis en l'apartat arbori com el el pi blanc, xop, freixe i àlber.

Coneixes les diferències entre estos arbres de l'Albufera? Acompanya'ns i descobrix-ne les característiques.

Pi blancPinus halepensis (3).JPG

Podem trobar per les zones centrals de la muntanya de la Devesa exemplars de port vistós i tronc gros. El pi blanc és una espècie arbòria de la família pinàcia. Pot arribar a mesurar 30 metres d'alt i 5 metres de circumferència i la seua copa és cònica. El pi blanc és una espècie capaç de suportar les altes temperatures i els hiverns, així com adaptar-se a tot tipus de sòls excepte els negats.

XopPopulus nigra (1).jpg

Arbre de fulla alterna, caduca, ampla i amb vores serrades. Pertany a la família de les salicàcies. El seu fruit, de color verdós,  té forma de càpsula. Es torna terrós quan maduren i alliberen llavors amb vil·là blanc que els dóna un aspecte de flocs de cotó. Creixen ràpid, necessita altes quantitats de nutrients i és freqüent trobar-los en llocs pròxims a corrents d'aigua superficials o subterrànies.

FreixeFraxinus angustifolia (2).JPG

Amb un altura de 15 a 20 metres, el freixe és un arbre que pertany a la família de les oleàcies. De tronc recte i cilíndric, projecta una gran ombra i les seues fulles són pinnaticompostes, estretes i oposades.

ÀlberPopulus alba (2).JPG

L'àlber pertany a les salicàcies i és un arbre de ràpid creixement que pot arribar als 30 metres d'altura. Té un tronc gros de fins a 1 metre de diàmetre, la seua copa és irregular amb molts brots. Les fulles d'este gènere són caduques, simples, ovals i de vora dentada.  

Vols conéixer més sobre estos arbres? Vine i descobrix de prop tota la flora del Parc Natural de l'Albufera.